Műemlék ablakcsere Budapesten és környékén

Műemlék ablakcseréről akkor beszélünk, amikor egy műemlékvédelem alatt álló épület nyílászáróit kell lecserélni. Ez a hagyományos ablakcseréhez képest több előkészületet és odafigyelést igényel, ráadásul sok esetben a műemlékvédelmi hivatallal is egyeztetni kell a cseréről.

Minden nehézsége és körülményessége ellenére javasolt meglépni ezt a döntést, hiszen a jó eséllyel 50-70 éves nyílászárók semmilyen szempontból sem felelnek meg a mai követelményeknek:

  • Rendkívül rossz hőszigeteléssel rendelkeznek, nem energiahatékonyak
  • Borzasztó a hangszigetelésük, gyakran rezonálnak
  • Többsége rossz állapotú, nem nyílik vagy akadozik
  • Esztétikailag megkoptak, az időjárás és magas UV tönkretette a régi ablaktokokat

Műemlék jellegű épület ablakcseréje műanyag ablakokkal?

Többször felmerülő kérdés, hogy vajon „lehet-e műemlék épület ablakcseréjét műanyag ablakokkal végezni?”. Ez legtöbbször nem az ablak anyagától, hanem annak külalakjától függ. Ugyanis a műemlékvédelem alatt álló épületek nyílászáróit szinte csak ugyanolyan elosztású, ugyanolyan kinézetű ablakokra lehet lecserélni.

Amennyiben ez műanyag ablakokkal elérhető, úgy természetesen az eredeti kérdésre a válasz: igen.

Cégünk kiváló minőségű, ugyanakkor jó ár-érték arányú Aluplast Ideal 4000 ablakokkal dolgozik. Számtalan kiosztás, szín és forma érhető el belőlük, így kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy teljeskörűen tájékoztathassuk!

Műemlék ablakcsere előnyei

A műemlék ablakcsere egyik legnagyobb előnye a korszerű, hő- és hangszigetelt ablakok energiahatékonyságából és stílusukból erednek:

  • Gazdaságos, hiszen drasztikusan csökkenti az épület fűtésszámláját
  • Esztétikus, hiszen az új ablak tökéletesen korhű
  • Praktikus, hiszen könnyen nyitható, egyszerűen karbantartható

Tartós, hiszen újabb hosszú évtizedekig nem kell ablakcserével foglalkozni

Műemlék ablakcsere árak (2022)

Nem mehetünk el szó nélkül a műemlék ablakcsere árak mellett. A szervezetek, háztartások életében egy nagyobb pénzösszegről beszélünk, így természetesen nem rejtjük véka alá a pontos összegeket. Azonban fontos tudni: ahhoz, hogy megválaszoljuk a kérdést: „az ablakcsere mennyibe kerül?”, pontos felmérést kell készítenünk. Ennek hiányában az Ön által rendelkezésre bocsátott méretekből kiindulva tudunk küldeni egy hozzávetőleges árajánlatot.

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az ablakok árait méretekre bontva, de azt javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk Önnek!