Ablak légbevezető beépítés Budapesten
és környékén

Légbevezető

Az ablak légbevezetők beépítésére (másnéven: műanyag ablak szellőző) ablakcsere esetén vagy utólag is lehetőség van. Segítségével megfelelő mennyiségű és minőségű friss levegőt juttathatunk a helyiségbe, amire általában két esetben van szükség:

  1. Párás helyiségben a penészedés és páralecsapódás megelőzésére
  2. Nyílt égésterű gázkészülékekhez biztonsági okokból

A modern műanyag ablakok légzárása olyan magas fokú, hogy gyakorlatilag semennyi levegő nem áramlik a helyiségbe zárt ablakok mellett. Ha szükség van folyamatos légcsere biztosítására, légbevezető beszerelése javasolt.

Műanyag ablak szellőző - kötelező beszerelni?

A légbevezetők beépítésére törvényi szabályozás van. A gázművek rendszeres ellenőrzéseket tartanak azokban az ingatlanokban, ahol nyílt égésterű gázkészülékek üzemelnek. Amennyiben az ellenőrzés során fény derül a műanyag ablak légbevezető hiányára, a gázművek munkatársai el is zárhatják a gázt a lakásában!

Kevesen tudják, de a hagyományos gáztűzhelyek is ebbe a kategóriába esnek, hiszen nyílt égéstérrel rendelkeznek. Emiatt gázkészülékkel szerelt konyhába is erősen javasolt a légbevezető beépítése.

Milyen légbevezetők léteznek?

Cégünk Aereco légbevezetőkkel dolgozik, ami a piacon kapható egyik legjobb, legmegbízhatóbb gyártó. Több típusa érhető el a műanyag ablak szellőzőknek:

  • Higroszabályozású légbevezető vagy páraérzékelős légbevezető: nyílt égésterű gázkészülékek légellátásához alkalmazható higroszabályozású légbevezető (nem elzárható), a helyiség páratartalma alapján állítja a beáramló levegőmennyiséget.
  • Önszabályzós légbevezető: manuálisan állítható, akár el is zárható légbevezető a komforttér szellőztetéséhez.
  • Páraérzékelős légbevezető: hangcsillapított légbevezető típus (higroszabályozású vagy önszabályzós), mely csökkenti az eső és egyéb külső hangforrások zajterhelését.

Hogy Önnek pontosan melyikre van szüksége, elsősorban attól függ, hogy használ-e nyílt égésterű gázkészüléket. Ha igen, akkor is több típus áll rendelkezésre, ezért mindenképp vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy biztos jó terméket válasszon!

Aereco légbevezető árak – beszereléssel

Cégünk vállalja különböző típusú Aereco légbevezetők beépítését új vagy már meglévő ablakokba. Fontos! Ha szüksége van rá, minél előbb kerüljön beszerelésre a készülék, hiszen az Ön és családja biztonsága a tét!

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja a különböző légbevezetők árait típusokra bontva, de azt javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk Önnek!

Légbevezető beépítés Budapesten és Pest megyében 1 héten belüli helyszíni felméréssel, vidéken 2-3 hét alatt.