Ablakcsere bontás nélkül Budapesten és környékén

A bontás nélküli ablakcsere lényege, hogy az új műanyag ablakok a már meglévő fa ablaktokokba kerülnek beszerelésre. Kétségkívül egy igen népszerű szolgáltatás ez, azonban nem minden háztartásban kivitelezhető. Eláruljuk, hogy mikor érdemes megfontolnia az ablakcserét bontás nélkül és mikor ajánlott inkább komplett ablakcserét.

Új ablak beépítés meglévő tokba
– mikor érdemes?

Számos előnnyel, ugyanakkor néhány hátránnyal is jár az ablakcsere régi tokba való kivitelezése.

Előnyök:

  • Kevesebb por és törmelék keletkezik az ablakcsere során
  • Legtöbbször egyáltalán nem sérül a fal, így nincs szükség kőműves munkára
  • Sokkal gyorsabb az ablakcsere, általában 1 nap alatt elvégezhető
  • Ha szép, jó állapotú a régi tok, nem kell kidobnia őket
  • Esztétikus megoldás, hiszen belülről takarólécekkel „eltüntethető” a régi tok
  • Olcsóbb, hisz az ablakcsere után nem kell a kőműves, szobafestő díját is fizetni a fal visszaépítéséért

Hátrányok:

Hátrányként az ablak külalakját lehetne megemlíteni. Ez a megoldás némileg „konzervatívabbnak” hat, ami persze valakinek előny is lehet. Az üvegfelület általában néhány centiméterrel lesz csak kisebb, mint a teljes bontást követő ablakcserénél.

Bizonyos esetekben (pl. díszes fa tokok esetében) a tok továbbra is igényelhet karbatartást, pl. pácolást vagy festést.

Ha Önnek jó állapotban vannak a régi fa ablaktokjai, továbbá nem bánja, hogy ezáltal minimálisan csökken az ablaküvegek felülete, akkor jó döntés lehet az ablakcsere bontás nélkül is. Ezzel a megoldással sok pénzt, időt és energiát spórolhat magának.

Azonban, ha a régi tokok korrodáltak vagy el vannak vetemedve, esetleg panellakásban él, akkor nem javasoljuk Önnek az ablakcserét régi keretbe történő beépítéssel. Panelházak esetén minimális törmelékkel, gyorsan és egyszerűen kibonthatóak a régi keretek

Bontás nélküli ablakcsere árak (2022)

Nem mehetünk el szó nélkül az ablakcsere árak mellett. A háztartások életében egy nagyobb pénzösszegről beszélünk, így természetesen nem rejtjük véka alá a pontos összegeket. Azonban fontos tudni: ahhoz, hogy az ablakcsere bontás nélküli árairól pontos összeget mondhassunk, helyszíni felmérést kell készítenünk. Ennek hiányában az Ön által rendelkezésre bocsátott méretekből kiindulva tudunk küldeni egy hozzávetőleges árajánlatot.

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja az ablakok árait méretekre bontva, de azt javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk Önnek!

Ablakcsere támogatás 2022

A gyermeket nevelő családok 3 millió Forintos Otthonfelújítási támogatása természetesen ablakcserére is igénybe vehető. Cégünk hivatalos számlát állít ki az ablakok „anyagköltségéről” és a munkadíjról is. Így legfeljebb 6 millió Forintig vissza tudják igényelni az ablakcserére fordított összeg 50%-át, azaz 3 millió Forintot. További információért és segítségért keresse kollégáinkat: +36 30 585 7108 vagy info@hoffmannablak.hu