Műanyag ablak beállítása Budapesten és környékén

A műanyag ablak beállítás a közhiedelemmel ellentétben nem egy mindennapos feladat. Sokan szezononként, de akár évszakonként is úgy gondolják, állítani kell a nyílászárójukon. 5-10 év után valóban szükséges lehet a műanyag ablak utólagos beállítása, de ez többek között függ a nyílászáró méretétől és típusától is. Egy egyszerű beállítással sokszor évekkel meghosszabbítja nyílászárójának élettartamát. Ebben segítünk Önnek.

Műanyag ablak beállítása téli, nyári szezonra

A közbeszédben elterjedtté vált a „műanyag ablak téli nyári beállítása”, holott ez nem egy rendszeresen elvégzendő feladat. Először is tisztázzuk, hogy mit jelent mindez.

A műanyag ablakok vasalatának állításával elérhető, hogy zárt állapotban az ablak jobban vagy kevésbé „szoruljon rá” a tokra. Télen általában szorosabbra állítják az emberek az ablakaikat, míg nyáron kicsit lazítanak rajta. Ezt hívják sokan téli-nyári beállításnak.

Valójában ez a művelet teljesen felesleges egy modern, műanyag ablak esetében. A gyártók ugyanis a különböző acél merevítéseknek, a minőségi gumitömítéseknek és a finomhangolásnak köszönhetően olyan beállítást tesznek lehetővé, amivel minden évszakban megfelelő hő- és hangszigetelés érhető el.

Két esetben van szükség professzionális műanyag ablak beállításra:

  1. Házilag próbált állítani az ablakon, de sehogy sem sikerül megtalálni az ideális beállítást. Az ablak nem szigetel megfelelően, csálén áll.
  2. Minimum 8-10 évesek az ablakok, emiatt a tömítések keményebbé váltak. Ilyenkor szükség lehet utólagos állításra vagy akár tömítéscserére.

Műanyag ablak beállítása házilag

Ez az, amit egyáltalán nem javaslunk senkinek. Na persze nem azért, mert nem bíznánk az Ön képességeiben, egyszerűen csak túl könnyű elrontani és hosszú távú meghibásodásokat okozni a műanyag ablakában.

A házilagos műanyag ablak beállítás nem tűnik bonyolultnak. Számos tipp és trükk található az interneten, van, ahol lépésről-lépésre képekkel mutatják be a műveletet.

Mi ezt inkább kihagynánk, ugyanis képekkel/videókkal nem lehet olyan univerzális módszert mutatni, amit minden ablakra alkalmazni lehet.

Persze Ön megpróbálhatja, hiszen saját felelőssége alapján dönt. Azonban mérlegelje azt, hogy egy esetleges rossz beállítással tönkre teheti az ablak gumitömítéseit (ez a jobbik eset) vagy akár a vasalat feszülése által annak eldeformálódását vagy törését kockáztatja (ez sokszor csak ablakcserével orvosolható).

Bízza szakemberekre a műanyag ablak beállítást!

Csapatunk készséggel áll az Ön rendelkezésére. Keressen minket elérhetőségeinken vagy kérjen ingyenes árajánlatot az oldal alján található űrlap segítségével! 24 órán belül válaszolunk és rövid időn belül a helyszínre sietünk beállítani műanyag ablakát!