Ablak beépítés Budapesten és környékén

Ablak beépítésről vagy ablak beszerelésről akkor beszélünk, amikor újonnan épült ingatlanokba vagy olyan használt ingatlanokba kell beépíteni, ahol a régi nyílászárók már eltávolításra kerültek. Ha Ön meglévő nyílászáróit szeretné lecserélni, keresse fel Ablakcsere szolgáltatásunkat!

A szakszerű beépítést semmilyen oktatóvideó vagy írásos anyag nem helyettesítheti. Ablakai hő- és hangszigetelési funkciókat, betörésvédelmi funkciókat és esztétikai funkciókat látnak el. Bízza szakemberre az ablak berakását!

Mire kell odafigyelni ablak beépítés előtt?

1. Ablak mérete

A legtöbb új építésű vagy meglévő ingatlan esetén adott az ablaknak szánt nyílás mérete, ezen sokszor már nem lehet változtatni. Azonban, ha mégis van lehetőség a nyílást növelni/csökkenteni, érdemes megfontolni, hogy pontosan mekkora ablak kerüljön beépítésre.

2. Ablak nyílása

Nem elhanyagolható szempont a helyiség szellőztetésének szempontjából a beépítésre kerülő ablakok nyílásának iránya. Általában a rendelkezésre álló hely dönti el, hogy egyszárnyú, kétszárnyú, illetve bukó vagy nyíló ablakok kerüljenek beépítésre. Kollégáink szakszerű tanácsokkal látják el Önt a felmérés során.

3. Hőszigetelés

Új műanyag ablak beszerelés esetén fontos beszélni a hőszigetelésről is. Erre az adott ablak hőszigetelő képessége ad választ. Érdemes megfontolni a minél jobban hőszigetelő, energiatakarékosabb ablakok beszerzését. Ehhez mi az Aluplast Ideal 4000 termékcsaládot javasoljuk.

4. Kiegészítők

Ablak beépítése esetén dönthetünk az árnyékolástechnikáról, szúnyoghálókról és a párkányokról is. Ezeket a kiegészítőket érdemes az ablak beszereléssel egyidőben elvégezni, hiszen így időt, pénzt és energiát spórolhat. Cégünk árnyékolástechnikában is tud segíteni Önnek: https://hoffmannredony.hu

Ablak beépítési szabályai [2022]

Sokan nem is gondolnák, milyen komoly szabályozás van érvényben az ablakok beépítésére vonatkozóan. Az köztudott, hogy szomszéd felé nem lehet akármilyen ablakot tenni, de hogy is van a jogszabály? – OTÉK (253/1997. (XII. 20.) Kormányrendelet)

  • A telek oldalhatárától 3 méteren belül elhelyezkedő épület falában legalább 1,8 méter magasságban, legfeljebb 0,4 m2 nyílófelületű (pl. 60×60 cm méretű ablak) helyezhető el.
  • Ezeknek az ablakoknak átláthatatlannak kell lennie. Vagyis „tejüveg” vagy más homályosított üveget kell alkalmazni.
  • Ugyanezek a szabályok érvényesek tetőablakokra is, így ott is figyelembe kell venni a jogszabályt.
  • Minden további ablak – ami nem tartozik ebbe a kategóriába – szabadon választható, amennyiben egy tervező jóváhagyja.

Épülő házak esetén bontás nélküli ablak beépítés

Új ingatlanok építése során a falak felépítését követően a következő fázis. Az ablak beszerelés akár szigetelés előtt, akár a ház szigetelése után is következhet.

Ilyenkor egy előzetes megbeszélés alapján gyártjuk le az új nyílászárókat és szereljük be. Minden esetben kitömítjük a megmaradt hézagokat, így az ablakok tökéletesen fognak szigetelni.

Amikor az építkezés eljut egy olyan fázisba, hogy nem keletkezik a belső munkálatok során por, cégünk visszamegy és műanyag szegélyező profilokkal borítja a szigetelés kilátszó részeit.

Ablak beépítés árak

Az ablak beépítés árak kalkulálásánál természetesen nem számítjuk bele a régi ablak kiszerelését, elszállítását (mert az már ablakcserének számít). Ezzel alacsonyabb árak érhetők el, továbbá a ráfordított munkaidő is kevesebb ezáltal.

Ugyanakkor a háztartások életében még így is egy nagyobb pénzösszegről beszélünk, emiatt természetesen nem rejtjük véka alá a pontos összegeket. Azonban fontos tudni: ahhoz, hogy pontos összegeket tudjunk mondani, helyszíni felmérést kell készítenünk. Ennek hiányában az Ön által rendelkezésre bocsátott méretekből kiindulva tudunk küldeni egy hozzávetőleges árajánlatot.

Az Árlistánkat böngészve Ön is láthatja a különböző ablakok árait méretekre bontva, de azt javasoljuk, hogy kérjen tőlünk árajánlatot! 24 órán belül válaszolunk Önnek!

Ablak beépítés Budapesten és Pest megyében 1 héten belüli helyszíni felméréssel, vidéken 2-3 hét alatt.