Beszerelési technikák

A műanyag ablakok beépítése általában az emberek számára gyorsnak és egyszerűnek tűnik. A munka oroszlán részét gyakran a régi nyílászáró bontása, nem pedig az új ablak beszerelése teszi ki. Az ablak beszerelés több módszerrel is kivitelezhető

Panelházak esetén teljes bontással

A panelházak nyílászáró cseréjénél a beszerelési technológia nagyjából ma is megegyezik a harminc-negyven éve használttal. Ezért az ilyen munkák valóban a legegyszerűbbek. A lakás ablakait könnyű kibontani. A kibontott ablak helyén a nyers betonnal találkozunk. Ebbe a keletkezet nyílásba helyezzük be az új műanyag ablakot, melyet közvetlen a beton szerkezetbe csavarozva rögzítünk. Ezután az ablakot körbeszigeteljük. A szigetelés száradását követően műanyag szegélyező profilokkal takarjuk el a visszavágott szigetelő anyagot. Egyszerű folyamatnak tűnik, de fontos a körültekintő és alapos kivitelezés ennél a módszernél is. Műanyag ablak beszerelés egyik leggyorsabb típusa.

Meglévő fa tokba szerelt nyílászáró (tokban-tok)

Cégünk sokszor találkozik meglévő fa tokba szereléssel. A régi épületeknél, főként régen épült családi házaknál és belvárosi társasházaknál fordul elő.

Ilyen esetekben az ablakok teljes kibontása túl nagy rombolással járna. A munkafolyamat a nyílászáró végleges átadásáig meghosszabbodik, a költségek a visszajavítási munkák miatt pedig megnőnek. Ezért ilyenkor sokszor választjuk azt a módszert, hogy az új műanyag ablakokat a meglévő, régi ablak szárnyaktól teljesen lecsupaszított fa tokba szereljük be. Majd az ablak beszerelés után műanyag szegélylécekkel fedjük le a fa keretet. Így kapunk egy esztétikus új műanyag ablakot a meglévő fa keretünkbe, melyből semmi nem látszik. Gyorsabban, kisebb költséggel.

Épülő házak esetén bontás nélkül

Új ingatlanok építése során a falak felépítését követően a következő fázis. Az ablak beszerelés akár szigetelés előtt, akár a ház szigetelése után is következhet.
Ilyenkor egy előzetes megbeszélés alapján gyártjuk le az új nyílászárókat és szereljük be. Minden esetben kitömítjük a megmaradt hézagokat, így az ablakok tökéletesen fognak szigetelni.
Amikor az építkezés eljut egy olyan fázisba, hogy nem keletkezik a belső munkálatok során por, cégünk visszamegy és műanyag szegélyező profilokkal borítja a szigetelés kilátszó részeit.

Kérjen egyedi árajánlatot

Kapcsolat

  • Iroda és bemutatóterem címe:
  • Budapest, 1161. XVI. Rózsa u. 37.